06.03.2012 kl. 07.08

Den nye færge M/F "Lolland"

 hilser Spodsbjerg.

På broen stod seniorkaptajn Thorbjørn Kragesteen og besætning, og der blev tudet i hornene, da Lolland hilste kammeratligt på de gamle færger, Frigg og Odin, der krydsede på tværs af Langelandsbæltet.

Efterfølgende fortsatte "Lolland" nord om Langeland, og færgen var i havn i Svendborg ved 10.30-tiden.

De to nye færger, der sejler lige godt i begge retninger og er 100 meter lange, får plads til 600 passagerer og 122 biler.

Med en øget kapacitet på hele 142 procent kommer vi meget tæt på at få en regulær bro mellem Langeland og Lolland.

Det er politisk bestemt, at der skal være en færgeforbindelse med høj frekvens mellem Tårs og Spodsbjerg, og derfor giver Sund og Bælt, som bl.a. ejer Storebæltsbroen, et årligt driftstilskud til ruten.

- Den store kapacitet betyder, at det ikke længere vil være nødvendigt at forhåndsreservere billet til færgen. Fra maj 2012 kan kunderne derfor bare møde op i havnen, så skal vi nok sørge for, at de kommer med den næste færgeafgang, lover Jørgen Jensen.

Selvom de nye færger er meget moderne i forhold til de nuværende færger på overfarten, så bliver overfartstiden ikke kortere.

- Med de her færger har vi valgt at prioriteret en stabil og miljørigtig sejlads på overfarten frem for øget fart. Vores filosofi er, at skulle der opstå forsinkelser, så har vi mulighed for at indhente dem. Men der ud over så værdsætter rigtig mange af vores kunder, at der er timedrift på overfarten, for så ved man altid, hvornår man kan komme med færgen.

Søsterfærgen M/F Langeland, der ligeledes bliver bygget på det tyske Sietasværft, bliver leveret til maj.

 

M/F Lolland sætter i første omgang kursen mod Svendborg havn, hvor den vil komme til at ligge en uges tid.

I både Spodsbjerg og Tårs har der de seneste måneder været hektisk aktivitet i havnene for at gøre klar til ankomsten af de nye færger, og når havnelejerne i midten af marts bliver færdige, da vil M/F Lolland komme "helt hjem" til overfarten.

Søsterfærgen M/F Langeland, der ligeledes er bygget på det tyske Sietasværft, bliver leveret til maj.

http://www.faergen.dk/ruter/langelandsfaergen.aspx